Этот масштабный многофункциональный проект, помимо ресторана, включает в себя СПА и отельный комплекс под общим названием The Forest Hills Park Hotel. Уникальность объекта обусловлена его географическим положением. Всего в 30 км от города находится село Горная Ульбинка — чистейший уголок природы, где горы окружены соснами, пихтами, лиственницами, березами и осинами, в непосредственной близости от Алтайской горной системы и горнолыжных курортов.
Концепция ресторана The Forest — европейская кухня на базе казахских специалитетов. Цитаты из меню: паста а-ля беш (адаптация бешбармака), кыурдак, лепешки из печи, баурсаки с начинками. Шеф-повар проекта Виктор Белей органично вписывает национальные продукты (конина, оленина, ягнятина и т. д.) в канву европейской кухни. Сердце проекта — открытая кухня, оборудованная дровяной печью. В ресторане The Forest и проекте в целом Виктор выступает не только как ответственный за кухню, но и в качестве управляющего партнера. Впервые в Казахстане открывается ресторан с шеф-поваром из ресторана, имеющего отметку Michelin.
На первом этапе будет открыт нулевой этаж ресторана с открытой кухней и залом с панорамным видом на сосновый лес и ручей. В декабре планируется открытие первого этажа с каминным залом, баром и верандой с видом на дикую природу и второго этажа с зоной Chef’s Table.
A MYSTERIOUS FOREST
The pre-premiere opening of The Forest restaurant will take place in the suburbs of Ust-Kamenogorsk today, on 30 November. The grand opening is scheduled for December.
The Forest restaurant is a part of a large-scale multifunctional project The Forest Hills Park Hotel. The Spa and hotel complex is unique due to its geographical location. In 30 km from the Ust-Kamenogorsk there is the village of Gornaya Ulbinka — the purest nature corner, where the mountains are surrounded by pines, firs, larches, birches and aspens, in proximity to the Altai mountain system and ski resorts.
The Forest restaurant will serve dishes of European cuisine based on Kazakh specialities. The menu includes pasta a la besh (an interpretation of beshbarmak), kuyrdak, tortillas from the oven, baursaks with fillings. The kitchen is in the hands of Victor Beley. The chef seamlessly fits national ingredients (horse meat, venison, lamb, etc.) into the European cuisine recipes. The heart of the space is an open kitchen with a wood-burning stove. Victor Beley is not only the chef of the Forest restaurant but a managing partner of the project as well. For the first time in Kazakhstan, a restaurant with a chef from a Michelin-starred establishment opens.
First, the ground floor of the restaurant with an open kitchen and a room with panoramic views of the pine forest and stream will be opened. In December, it is planned to open the first floor with a fireplace room, a bar and a terrace overlooking the wildlife and the second floor with a Chef’s Table area.