В основе каждого стейка лежит фермерское мясо, которое бренд-шеф Алексей Цой тщательно выбирает на фермах Алматы, это и обеспечивает непревзойденный вкус и качество каждого стейка. Все стейки делаются им на хоспере. В special-меню вошли такие позиции как — стейки Ти-Бон, Клаб стейк и Портерхаус из говядины категории Black Angus.
Стейк Ти-бон (или T-bone) получил свое название благодаря форме кости, которая делит мясо на две части и напоминает букву «T». С одной стороны кости — филе, с другой —вырезка. Филе — нежная часть мяса почти без жира, а вырезка — более жирная и сочная.
Клаб стейк (Club Steak) — этот отруб находится ближе к задней части животного и является продолжением стейка Нью-Йорк. Клаб стейк обычно отличается высокой сочностью и нежностью, благодаря высокому содержанию мраморного жира.
Портерхаус (Porterhouse) — этот отруб включает в себя больший срез филе-миньона. В нем вы почувствуете нежность филе-миньона и сочность вырезки. Стейки сервируют со спаржей на гриле и баклажанами кимчи.
A STEAK HAUTE CUISINE
The “Bochonok” restaurant in Furmanova street has launched a special steak menu.
Brand chef Alexey Tsoy carefully chooses the best meat at Almaty farms to obtain exquisite flavour and unsurpassed quality of each steak. All steaks are cooked in a Josper grill. Steaks are served with grilled asparagus and kimchi aubergines.
The menu includes a T-bone steak, a Club steak and a Porterhouse steak made of Black Angus beef.
A T-bone steak gets its name from its T-shaped bone that runs through its centre. The bone separates two different types of steak. On one side of the bone is a tenderloin, and on the other is a strip steak. The tenderloin has a delicate taste and texture, while the strip steak is full of flavour and beefy chew.
A club steak is a bone-in strip steak from the short loin area of a cow. The cut is a continuation of New York steak. The high concentration of marbled fat gives a Club steak the high juiciness and tenderness.
A Porterhouse steak is a premium steak cut from the cow’s short loin. This cut combines the tenderness of the tenderloin with the rich, beefy flavour of a strip steak.