Ресторан The Greeks — это средиземноморская кухня и домашние греческие блюда по семейным рецептам шеф-повара Никиты Брехова. В середине июня ресторан Nuala в городе Алматы на два дня окунется в атмосферу летней колоритной Греции. Бранчи пройдут в формате a la carte. В меню два вида намазок — дзадзыки с копченым маслом и мухаммара с грецким орехом, которые подадут с тёплой питой. Летний салат приготовят из абрикосов и сладких томатов с соусом мостарда, мятой и базиликом. В качестве горячих блюд — жареный сыр фета с крабом и традиционное сырное блюдо саганаки с креветками, томатами и зеленью. На десерт шеф предлагает попробовать пончики лукумадес с кремом из ряженки, медом и фисташками. Бранчи 17—18 июня (с 11:00 до 17:00) пройдут в сопровождении греческих вин.
MY BIG FAT GREEK TOUR
On 17 and 18 June, the Nuala restaurant will host Greek brunches by Nikita Brekhov, chef of the Greeks restaurant (Moscow). The Greeks restaurant serves Mediterranean cuisine as well as homemade Greek dishes prepared in accordance with the chef's family recipes.
During two June days, the Nuala restaurant (Almaty) will fully immerse guests in the atmosphere of summer Greece. The brunches will be held in the à la carte format. The menu includes two types of spreads: tzatziki with smoked butter and muhammara with walnut (served with а warm pita); a summer salad with apricots, sweet tomatoes, mint, basil and mostarda sauce; fried feta cheese with crab; a traditional cheese saganaki with prawns, tomatoes and herbs.
And for dessert there will be loukoumades (fried dough balls) with ryazhenka cream, honey and pistachio nuts.
The brunches will be served on 17 and 18 June from 11 a.m. to 5 p.m. The meals will be accompanied by Greek wines.