PRIMO ITALIANO — это проект, где в центре внимания гастрономические традиции Италии без каких-либо компромиссов и адаптаций. Это рассказ о великой и самобытной культуре великой страны, подарившей миру любовь к простой кухне и изысканным винам, классической музыке и живописи, опере и архитектуре, футболу и моде. «Почему ресторан ПЕРВЫЙ ИТАЛЬЯНСКИЙ? — комментирует Артем Гудченко. — Все просто. Это наш первый итальянский проект в истории ресторанной группы. Он находится на первом этаже и открывается первым из 4 проектов большого ресторанного комплекса RESTOCLUB. И, конечно, у нас есть амбициозная цель — стать № 1 среди всех итальянских ресторанов Алматы. Следом за PRIMO ITALIANO откроются Большой грузинский дом Askaneli, греческая таверна Sirtaki и ресторан восточной кухни».
За итальянский вкус в проекте отвечает бренд-шеф Фабрицио Фатуччи. Он родился в Риме и с 16 лет учился поварскому ремеслу у лучших шеф-поваров Италии. Именно он 20 лет назад стоял у истоков активного развития итальянской кухни в России.
Настоящая итальянская паста fresca, пицца из дровяной печи, классические итальянские десерты и оригинальные блюда из мяса и рыбы — все это призывает гостей ресторана отправиться в гастрономическое путешествие по Италии и ощутить ее незабываемый вайб. В винной карте под руководством сомелье Анны Свириденко собрано более сотни позиций со всего Апеннинского полуострова, которые станут отличным дополнением к трапезе.
ITALIAN EXPANSION IN ALMATY
On 30 November, the PRIMO ITALIANO restaurant, serving traditional Italian cuisine, opened in Almaty. The restaurant is the first of four joint projects by a St. Petersburg restaurateur Artem Gudchenko and his Kazakh partner Nartay Kurmankulov. The projects will be realised in the RESTOCLUB restaurant complex.
The PRIMO ITALIANO restaurant focuses on the Italian gastronomic traditions without any compromises or adaptations. It tells a story about a great country that implanted good taste for simple food and fine wines, classic music and painting, opera and architecture, soccer and fashion. Artem Gudchenko says: “Why is the restaurant THE FIRST ITALIAN? The answer is simple. This is the first Italian project by the restaurant group. It is located on the ground floor of a large RESTOCLUB comlex. The PRIMO ITALIANO restaurant is the first of four establishments in the complex. And, of course, we have an ambitious goal: to become the Number one Italian restaurant in Almaty. Soon we will open a large Askaneli Georgian house, a Sirtaki Greek tavern, and an oriental restaurant”.
The Italian flavours are in the hands of brand chef Fabrizio Fatucci. He was born in Rome and studied cooking with the best chefs in Italy from the age of 16. It was he who stood at the origins of the active development of Italian cuisine in Russia 20 years ago.
The menu includes true Italian pasta fresca, pizza cooked in wood-burning stove, classic Italian desserts and original meat and fish dishes. All the specialities encourage the restaurant's customers to embark on a gastronomic journey through Italy and to feel its unforgettable vibe. The wine list, compiled by sommelier Anna Sviridenko, features more than a hundred wines from all over the Italian Peninsula, which will be an excellent accompaniment to the meal.