Ресторан La Villa Lorraine, находящийся в подлинном особняке XIX века, широко известен в Европе как ресторан, в котором бережно хранят гастрономические традиции Бельгии с 1953 года. Это первый ресторан за пределами Франции, который был удостоен трех звезд Мишлена. Шеф-повар ресторана Ив Маттань — настоящий виртуоз своего дела, который отдает дань лучшим гастрономическим традициям Брюсселя и идеально соблюдает старинные рецепты, используя локальные сезонные продукты.
В меню ужина (8 курсов с алкогольным сопровождением): лангустин с икрой, хамачи «гравлакс» с фенхелем и юдзу, фуа-гра с копченым угрем, гребешок с устрицей Жилардо и томатной водой, черная треска, «Пуллет» с солеными огурцами и красной капустой, говяжье филе с белой спаржей под соусом беарнез, all chocolate.
A BELGIAN DINNER
On 18 May the Selfie Astana restaurant will host a gastronomic dinner with the participation of a famous Belgian chef Yves Mattagne (La Villa Loraine, 2 stars in the Michelin Guide).
The La Villa Lorraine restaurant, located in an authentic 19th century mansion, is widely known in Europe as an institution in which Belgian gastronomic traditions have been carefully preserved since 1953. This is the first restaurant outside France that has received three Michelin stars. Yves Mattagne, the restaurant’s chef, is an acknowledged virtuoso of gastronomy. He pays tribute to Brussels’ best gastronomic traditions and fully respects old recipes, using seasonal local ingredients.
Eight-course menu with alcoholic accompaniment includes: langoustine with caviar; hamachi “Gravlax” with fennel and yuzu; foie gras with smoked eel; scallop with Gillardeau oyster and tomato water; black cod, Poulette sauce with pickles and red cabbage; beef fillet with white asparagus and bearnaise sauce; all chocolate.