Сет Александра Прошенкова, созданный им для «Алматинского ужина» в «Матрёшке», объединит знаковые для региона позиции, и отобразит все многообразие локальных продуктов. Лепешку с грибным соусом шеф подаст с маринованными шимиджи. Брокколини на гриле дополнит кремом из козьей феты, к форели сервирует устричный гриб и щучью икру, а лазанью из козленка сопроводит муссом из копченого курта. И завершающим десертным аккордом станет крем иримшик с маринованной курагой.
В качестве комплемента гостям подадут авторский коктейль и ледяную рюмку ароматной водки «Балчуг XVI век» или классической водки «Балчуг XXI век».
Старт ужина в 20:00, сбор гостей в 19:30.
ALMATY DINNER
On 7 December, the Matryoshka restaurant (Moscow) will host the Almaty Dinner with the participation of Alexander Proshenkov, chef of the Afisha restaurant (Almaty). The dinner is held with the support of The National Restaurant Award WHERETOEAT.
On 27 November, at the WHERETOEAT KAZAKHSTAN 2023 award, Alexander Proshenkov won the nomination “Chef of the Year”, and the Afisha restaurant ranked the 5th on the Top ten restaurants in the Republic of Kazakhstan.
Alexander Proshenkov has devised a special set with iconic dishes of the region to showcase a variety of local products. The chef will serve the flatbread with mushroom sauce with pickled himeji. Grilled broccoli will be complemented with goat feta cream. Trout will be accompanied by oyster mushroom and pike caviar. Goat lasagna will be served with smoked kurt mousse. And the final dessert chord will be irimshik cream with pickled dried apricots.
Customers will receive an original cocktail and an ice-cold glass of fragrant Balchug XVI century vodka or classic Balchug XXI century vodka as a compliment.
The dinner starts at 8 p.m. The welcome reception starts at 7:30 p.m.